Finn balansen mellom kostnad og verdi i mobilmarkedet

Det lanseres hele tiden nye modeller i mobilmarkedet, og det kan være vanskelig å orientere seg – selv innenfor bare et merkes store utvalg. Det er selvfølgelig spennende å ha det aller nyeste, men gir det virkelig mening å kjøpe toppmodellene på lanseringsdagen?
Noen måneders venting kan spare deg for både penger og tid
All prissetting handler om tilbud og etterspørsel, og i forbindelse med lansering av en ny modell er prisene helt naturlig nesten alltid på sitt høyeste. Avhengig av modell kan det være en god del penger å spare på å vente, det skjer ofte store bevegelser i løpet av det første året – spesielt når det lanseres en direkte oppfølger.
Hva som er det helt perfekte tidspunktet å bytte mobil på finnes det selvfølgelig ikke noe universelt og allmenngyldig svar på. Egentlig er det nødvendig å regne på alt fra hvordan man finansierer kjøpet, med nedbetaling, refinansiering eller oppsparte midler, til eventuelle forsikringer. Et annet viktig spørsmål er selvfølgelig hvor viktig man egentlig synes at mobilen er. Hvis det å alltid ha det nyeste er den store hobbyen, ja da gir det kanskje mening å bruke noen kroner ekstra på det aller nyeste sammen med en god forsikring. For de aller fleste vil det likevel være en god strategi å oppgradere til modeller som har omtrent et år på nakken. Da vil man over tid spare penger, men dessuten kanskje også få med seg en mobil som i snitt er mer moderne enn hvis man skulle oppgradere mer sjeldent.
Den nominelle renten er fra 6,39% og opp til 21,95% mens den effektive renten er fra 6,81% til 24,4%. Ønsker du for eksempel å låne et litt større beløp, kan du låne 150 000 kroner, over 10 år, med en effektiv rente på 13,2%. Kostnadene på dette lånet vil være på 112 573 kroner, og det totale tilbakebetalingsbeløp vil lyde på 262 573 kroner.
Comments are closed.