Mange mennesker sliter med å få sove. Noe som salgsmengden av medikamenter som skal hjelpe mot søvnløshet viser. Årsaken til søvnløshet kan være så mange, men at det er lyst på soverommet seint på kvelden og om natten hjelper i alle fall ikke på.

Vi ser dette problemet også tydelig på barna våre som kanskje fortsatt er styrt av den biologiske klokken, og ikke den moderne klokken vi voksne sverger til. De sliter med å forstå hvorfor de skal legge seg når det fortsatt er lyst ute. Da er det ikke til hjelp at solen aldri går helt ned, og det ser ut som om det fortsatt er tidlig ettermiddag langt på kveld.

Da blir gode råd dyre.

En løsning på problemet er å gå til anskaffelse av blendingsgardiner

En blendingsgardin har den egenskapen at de kan stenge ute dagslyset både delvis og helt.

– «Blendingsgardiner består ofte av en 100% lystett duk og mørklegger rommet når som helst. Den egner seg ypperlig på soverom der du trenger full lysregulering for å sikre god nattesøvn eller en avslappende lur om dagen», er en definisjon som går igjen når vi søker på nett etter mer informasjon om blendingsgardiner.

Blendingsgardiner fås i mange ulike farger og fasonger slik at det er lett å finne en variant som passer inn på det rommet den skal brukes. De fås kjøpt på mange steder også. De fleste varehus som selger gardiner selger blendingsgardiner også. I tillegg er det et utall av nettbutikker som selger blendingsgardiner i alle farger og fasonger.

Nå er det ikke bare på soverom en blendingsgardin passer inn. Den kan fint brukes på mange forskjellige rom hvor man ønsker å ha full kontroll på lysmengden som slipper inn i rommet. Dette er nok en av grunnene til at de er blitt så populær.