Vintersesongen i Norge er ikke akkurat optimal for camping, i hvert fall ikke med bobil eller campingvogn. Derfor lar de fleste bilene eller vognene stå trygt parkert, og fokuserer heller på planlegging og vedlikehold i løpet av vinteren. Et unntak er selvfølgelig vogner som står fast et sted med spikertelt – noen feirer jo til og julaften i campingvognen.

Nødvendig vedlikehold

Vinteren kan være en fin periode for enkelt vedlikehold, slik at alt er klart når sesongen begynner. Det er alltid noe som må gjøres – både renhold, annet vedlikehold og større jobber som utskiftning av takluker campingvogn, men da er det selvfølgelig viktig å få råd av fagfolk.

Mange velger å parkere campingvognen tørt og varmt innendørs, enten i egen garasje eller hos en profesjonell part som tilbyr langtidsoppbevaring av kjøretøy. Uansett kan det være greit å følge med litt på for eksempel fuktigheten i løpet av vinteren. Bruk også gjerne en enkel fuktfjerner.

Lange turer eller korte utflukter

Mange bobil– og campingvogneiere har fast plass på en camping, eller har en fast rute som de kjører hvert år. Det er selvfølgelig helt utmerket for mange, men det er også fint med variasjon. Fleksibiliteten er en av de store fordelene med et feriested på hjul, og det er jo greit å få full uttelling av investeringen.

Det har skjedd mye med norske campingplasser i løpet av de siste årene, og mange campingplasser kan tilby høy standard og spennende opplevelser. Samtidig koster det ikke spesielt mye å booke oppstillingsplass på en camping i en natt eller to, så det er ikke på dette området du bør gå for det aller rimeligste alternativet.

De mest populære campingplassene blir raskt fullbooket, og det gjelder uansett om mange nordmenn gleder seg til en utenlandsferie i 2022. Derfor er det smart å være tidlig ute med booking av plass på de aller mest ettertraktede stedene – se på det allerede i dag.