Det er helt sikkert mange som tenker at navnelapper, det vil si klistremerker eller strykemerker med navn, egentlig bare er for barn. Det er kanskje ikke så rart med tanke på at mange design har et litt barnslig preg, men det er mulig å lage sine helt egne navnelapper med praktisk talt ubegrenset frihet når det gjelder design, font, fargevalg og så videre. Derfor er det kanskje også på sin plass at voksne blir litt flinkere til å merke tingene sine?

Noen ganger kan det være smart for voksne å merke tøy

Voksne er selvfølgelig over lag flinkere til å holde orden på eget tøy, og det er sjelden det oppstår usikkerhet om hvem som eier et klesplagg på en arbeidsplass. Samtidig kan det være noen tilfeller, for eksempel når det gjelder profilert treningstøy i et lag eller bedrift, der det faktisk er fornuftig å merke plagg med navn.

På noen arbeidsplasser gjelder det også annet utstyr, fra kopper til hjelmer eller verktøy. Det finnes selvfølgelig spesialiserte løsninger for disse bruksområdene, men i noen tilfeller er det kanskje nok med en helt enkel navnelapp?

Husk at det er mulig å merke ting

Merking av forskjellige ting og dingser er kanskje mer relevant enn merking av klær når det gjelder voksne. Det kan handle om vannflasker, hodetelefoner eller til og med mobiltelefonen. Det er noen som er flinke til å ha en bakgrunn med kontaktinfo, eller benytte telefonens funksjon for sporing – men kanskje er en navnelapp på baksiden av dekslet en vel så god løsning?

I forbindelse med jul og andre høytider er det også noen som har oppdaget at det er smart å bruke navnelapper med hele adressen som avsender på brev og julekort. Det er helt enkelt lov å være kreativ, kanskje finner du et helt nytt bruksområde for navnelapper?