Denne artikkelen er en betalt annonse.

Løpetrening er en svært effektiv treningsform, som dessuten er lett tilgjengelig for de aller fleste. I sin enkleste form trenger du egentlig bare et par sko, men det er selvfølgelig noe annet utstyr som kan gjøre det litt lettere å komme i gang med løpetrening. Det er viktig å huske på at all fysisk aktivitet og trening teller – uansett form og ambisjoner.

Gode sko, treningstøy og noe å måle med

Til å begynne med trenger du sko, for eksempel gode Nike sko herre eller noen av de andre alternativene til herre eller dame. Det finnes mange ulike meninger om hvilken type sko som egentlig er best, hovedpoenget er at du skal føle deg vel og unngå skader. For mange vil det være nærliggende å velge joggesko med god demping, da fokus er på løpsopplevelse og en skånsom tur.

Funksjonsklær er også gode å ha når du skal drive med høyintensitetstrening. Du klarer deg selvfølgelig noen joggeturer med den gamle treningsbuksen i bomull, men over tid vil det være fordelaktig å velge skikkelig treningstøy.

I tillegg er det mange som synes det er motiverende med måling av distanse, puls og andre verdier. Det kan være mulig å klare seg med mobilen, men en enkel pulsklokke vil utgjøre en betydelig oppgradering.

Fordeler ved å velge en treningsplan og et mål

Det kan være utfordrende å motivere seg til å komme i gang med løpetrening, og motivasjon er noe svært individuelt. Likevel vil det for mange være gunstig å velge en fast treningsplan kombinert med et tydelig mål – gjerne et løp med en realistisk distanse.

Det er viktig å huske på at for de aller fleste er det fullt mulig å delta i og fullføre et normalt mosjonsløp, også opp mot maratondistansen. Det kan høres fjernt ut når du begynner med de første joggeøktene, men progresjonen pleier å være rask når du vel har klart å finne motivasjon til å komme deg ut.