Det finns en rekke forskjellige telttyper på markedet, og kuppeltelt er bare et av alternativene. Hva skiller denne modellen fra for eksempel tunneltelt eller campingtelt?

De store fordelene – enkel montering, stabilitet og høy takhøyde

Til å begynne med kan det være smart å bla igjennom utvalget av kuppeltelt, som også noen ganger kalles for iglotelt eller dometelt. Kuppetelt kommer i mange forskjellige former og størrelser, men de har til felles at de ofte er selvstående, formet som en kuppel eller dome og da også litt høyere sammenlignet med tunneltelt.

Et kuppeltelt kan i noen situasjoner være et godt valg når det gjelder montering, fordi det ikke er avhengig av teltpinner og tau for å støtte opp stengene. I og med at stengene støtter opp hverandre så har kuppeltelt også vanligvis god motstandsdyktighet mot vind og vær.

Konstruksjonen med en kuppel, sammen med stenger som går gjennom hele konstruksjonen, gjør også at kuppeltelt typisk har relativt høy takhøyde. Forteltet er kanskje ikke like stort som i et tunneltelt, men den ekstra takhøyden kan komme godt med.

Bruk litt tid på å finne akkurat riktig telt

Det finnes kuppeltelt i alle prisklasser, og det kan lønne seg å vurdere alternativene nøye når man skal investere i et litt mer kostbart telt. Valg av telt handler om en rekke avveininger – vekt mot størrelse, kvalitet mot pris, funksjoner mot vekt og kompleksitet. Det finnes ingen fasitsvar og alle behov er unike.

Flere steder i landet finnes det tilbud der det er mulig å låne eller leie telt og annet turutstyr, ofte fra biblioteket. Dette kan være en smart løsning når man skal teste ut hvilken størrelse telt som egentlig passer. Dessuten kan det være et godt alternativ hvis man er litt usikker på om det er nok med bare en telttur – eller om man blir helt bitt av turbasillen.