Lån er noe nordmenn er glade i, og noe vi gjør ofte. Vi er et av landene med størst gjeld i befolkningen, og det er det nok kompliserte årsaker til. Noe av det har nok å gjøre med at vi har gode lønninger og god betalingskraft, slik at vi kan ta hånd om våre lån ganske greit. Men det er også sånn at vi liker å ha det bra, liker å ha den nyeste TV-en og lignende. Derfor finnes blant annet smålån, for å hjelpe deg med å oppnå akkurat den drømmen. Kanskje har du sett en reklame for badekar, og tenker at du vil ha det? Da er det mange som benytter seg av et smålån på en side som Swiftbanker.

Smålån kan for øvrig også søkes om du vil dra på en ferie, noe mange gjør. Det er viktig å tenke på vilkårene og kravene når det gjelder slike lån og hva du er komfortabel med. Om du for eksempel søker 150 000 kroner, noe som er mye for en ferie, men da får du i det minste luksus. Den nominelle renten kan variere fra 6,39% til 21,95% og den effektive renten kan være fra 6,81% til 24,4%. Hvis du da låner den overnevnte summen på 150 000 og har en tilbakebetalingstid på 10 år, hvor du betaler 13,2% i året, så blir kostnadene på lånet 112 573 kroner. Totalt vil det bety at du betaler 112 573 + 150 000 = 262 573 kroner. Dette gir deg et godt bilde på hva du kan regne med. 

Er dette noe du har råd til?

Når man får det presentert på denne måten er det enklere å se for seg hva alt vil koste og om det er noe for deg eller ikke. Det kan hende at det er litt for mye for deg, og at du heller velger å ikke ta lån. Det er i så fall forståelig, og kanskje til og med fornuftig. Men det kan hende at det uansett er for fristende og da gjelder det å finne det beste tilbudet mulig for deg. Husk det at ditt lånetilbud ikke vil se identisk ut til det ovenfor. Det er alltid store variasjoner i det man får tilbudt, men det gir et visst bilde i hvert fall.

Et smålån kan potensielt løse mange situasjoner for deg, så lenge du er klar over hva som forventes. For ikke tro at du kan slippe unna med å betale et lån tilbake. Det er steinharde krav, og det er like greit å følge tilbakebetalingsplanen til punkt og prikke når du først har søkt om lån.

For vi forstår at det er fristende med et lån. Fotballsesongen begynner snart, og det er kamper over hele Europa. Har du lyst til å ta en tur til England, for å se United, eller kanskje Liverpool? Det er ofte det et smålån blir brukt til. Les gjerne mer hos Swiftbanker, da du har all informasjon du behøver der, for å hjelpe deg med å forstå låneprosessen.