Det er sannsynligvis ikke så mange nye foreldre som har hørt om begrepet navnesmokker, men denne varianten av den tradisjonelle smokken kan være relevant for mange familier. Det finnes et bredt utvalg navnesmokker å velge fra, for eksempel MAM-navnesmokker eller smokker fra merkevaren BIBS.

En robust, pen og trygg løsning

Noen foreldre prøver å merke smokker med tusj, teip eller andre hjemmesnekrede løsninger. Det kan kanskje fungere i noen tilfeller, men det kan skape usikkerhet rundt hva som er i tusjen eller teipen, samtidig som løsningen verken er holdbar eller spesielt pen.

En smokk fra BIBS med inngravert navn har en helt annen holdbarhet. Slike smokker, sammen med MAM navnesmokker og andre ledende merkevarer, lages ved at navnet eller teksten du velger graveres direkte inn i smokken. Det betyr at det ikke er snakk om noen nye materialer eller stoffer, og dessuten vil graveringen ha like lang levetid som selve smokken.

Lurt i mange forskjellige situasjoner

Småbarnsforeldre lærer seg raskt å merke det aller meste, fra vannflasker og matbokser til sko, klær og alt annet som skal være med i barnehagen. Det finnes mange fine merkelapper, strykemerker og navnemerker til slike formål – men de passer ikke spesielt bra til smokker. Derfor er navnesmokker så geniale.

Barnehagen er et åpenbart bruksområde, da en mistet smokk i barnehagen vil være enkel å gjenkjenne når den er merket med navn. Det samme gjelder på besøk hos venner, på restaurant eller andre steder der smokken kan ende opp på gulvet, bordet eller bakken. Det er da også et ekstra pluss at graveringen på en navnesmokk tåler ubegrenset antall runder med koking.

Til slutt er det også greit å huske på at det kastes utrolig mange ukjente smokker hvert år, noe som både koster mye penger og medfører unødvendig ressursbruk. Navnesmokker vil selvfølgelig ikke helt fjerne denne utfordringen, men kan være et lite steg på veien.