Virtuell virkelighet gir utrolige muligheter til spill. Mange har allerede investert i VR-sett til spillkonsollene sine, men det er ingen tvil om at mange flere også kommer til å gjøre det fremover.

Slik velger du VR-sett

Mange spillere har allerede funnet sin konsoll, og det legger selvsagt føringer for hvilket VR sett som kan velges. Har du PS4 eller PS5 går du nok for VR til Playstation. Foretrekker du derimot Nintendo går du nok for Nintendo Switch VR sett. Kompatibilitet er nemlig viktig.

Dersom du ikke allerede har en spillkonsoll står du derimot langt friere når du skal velge VR sett. Et godt tips er da å se på hvilke spill som er tilgjengelig på de ulike konsollene. Her kan Youtube være et godt sted å starte. Det ligger nemlig mange filmer ute hvor de mest populære spillene på de ulike konsollene blir testet.

For mange vil pris være veldig viktig når VR sett skal velges. Du kan finne VR-sett i de fleste prisklasser. Det kan derfor være en fordel å finne ut av hvor stort ditt budsjett er før du begynner å vurdere ulike VR sett.

Det er ikke bare prisen som varierer. Hvilke muligheter du kan få med de ulike VR-settene er også veldig forskjellig når du sammenligner ulike produsenter. De enkleste VR-settene er bare en skjerm som gir deg en god innlevelse, men det finnes også sett med VR-kontroller som gir deg en spillopplevelse som overgår det meste.

Når det kommer til VR-sett for spill er det 2 produsenter som skiller seg ut, og det er Playstation og Nintendo.

Playstation VR-sett

Det er flere fordeler ved å velge VR-sett til Playstation. Sony som står bak Playstation er en stor aktør som har samarbeid med flere spillutviklere. Det finnes også mange spill som er eksklusive til Playstation. 

Spill er selvsagt viktig når du skal vurdere VR-sett, men Playstation har også flere forskjellige VR-kontroller. For eksempel kan du få ratt og pedaler til bilspill som Gran Turismo. Ellers har du Playstation Move som lar deg løfte objekter, spille tennis eller sikte. Disse kontrollene kan gi deg en helt spesielt spillopplevelse med VR på Playstation.

Noe annet er at Playstation er veldig brukervennlig. Det tar ikke lang tid å sette opp spillsystemet med VR, og kontrollene er intuitive, noe som gjør at du raskt venner deg til hvordan disse fungerer på de ulike spillene som finnes.

Nintendo VR-sett

Nintendo Switch VR er også svært brukervennlig. Men, det er det andre grunner til enn for Playstation. Nintendo Switch er nemlig på størrelse med en litt stor smarttelefon. Dette gjør at du enkelt kan ta den med deg ut eller på reise om du skal på ferie. Har du en Playstation kan det bli mye arbeid.

Nintendo Switch er en liten spillkonsoll, men det er mulig å linke sammen opptil 8 spillkonsoller, dermed kan du spille multiplayer spill på Nintendo Switch. Dette betyr at spillene blir langt mer spennende siden du kan spille mot venner på Nintendo Switch. Denne spillkonsollen kan også passe til yngre spillere. Playstation VR har en anbefalt aldersgrense på 13+, mens Nintendo VR er anbefalt fra 6 år og oppover.