Annonse

Om det er noe legen din har fortalt deg om at du ikke har et godt blodtrykk så er det fullt forståelig at du bekymrer deg. Det er ikke en veldig god følelse å ha et for høyt blodtrykk, eller et for lavt et for den saks skyld. Men heldigvis så finnes det blodtrykksapparat man kan kjøpe, og dermed holde blodtrykket under en viss kontroll. Så lenge man lærer seg å tyde resultatene, og foreta testen på en god måte, så vil du få svar på hvordan ditt blodtrykk ser ut, og om det er noe å bekymre seg over. Da trenger du heller ikke å ringe legen hver gang du føler et ubehag. For har du litt erfaring med det å være syk og kontakte legen så vet du at det kan være en ganske slitsom prosess.

Det er vanlig at blodtrykket ikke hele tiden er stabilt, spesielt om man er av en viss alder, eller om man sliter med andre plager. Det er ikke dermed sagt at det bør være tilløp til panikk, for ofte så er det noe som jevner seg ut, og du vil fort begynne å føle deg bedre. Med en god blodtrykksmåler, som også har minnefunksjon, så er det mye lettere å holde alt under kontroll. For husk, det kan være andre ubehag man føler enn at blodtrykket er for høyt. Men når man måler det så er man i det minste sikker nok til å kunne eliminere et potensielt problem.

Kjøp en for god bruk

Når du kjøper produkter som dette er du sannsynligvis opptatt av at de skal være nøyaktige. De skal fortelle deg alt du behøver, på en rask og effektiv måte. Da er det verdt å bruke litt ekstra penger på det. Ikke at du skal kjøpe en til tusenvis av kroner nødvendigvis, men at du kjøper en av høy nok standard og kvalitet. Gjør du det så blir det mye mer nøyaktige målinger. De forteller mye om din helsestatus. Og kjøper du en med minnefunksjon så kan du holde oversikten, og ta det med deg til legen neste gang. Da kan du vise frem resultatene og få beskjed på om det er normalt eller om andre tiltak trengs.

Husk at du alltid bør måle blodtrykket ved overarmen. Det vil nesten alltid gi deg det beste og mest nøyaktige resultatet. Det vil du ikke få om du gjør det på håndleddet. Det gir en god pekepinn, men om du har mulighet, kjøpe et blodtrykksapparat som passer for overarmen din. Da har du mye mer nøyaktig informasjon å gå på. Og det er det verdt, for din egen trygghets skyld og at du skal føle deg bra selv om kanskje blodtrykket litt høyere enn det bør være.

Da vet du at du bør slappe av og gjøre noe du nyter. Med erfaring så blir det lettere, men ikke mist håpet selv om blodtrykket er litt høyt. Det er det veldig mange som sliter med, så du er langt i fra alene.