Denne artikkelen er en betalt annonse.

I 2023 er det mulig å skape musikk med utelukkende digitale verktøy, og mange av de aller største stjernene lager musikken sin helt uten noen «vanlige» analoge instrumenter. Samtidig er det noe helt spesielt ved faktisk å skape musikk med et instrument som du er i fysisk kontakt med, kanskje det er derfor et klassisk keyboard med digitale funksjoner fortsatt er et populært alternativ?

Keyboard med ubegrensede muligheter

I utgangspunktet er et keyboard en type tangent-instrument, men det finnes et stort utvalg ulike keyboards å velge mellom i denne kategorien. De har det grunnleggende oppsettet med tangenter til felles, og som regel i tillegg et bredt utvalg ulike elektroniske funksjoner.

Selv se aller enkleste alternativene har ofte undervisningsmoduler, i tillegg til en rekke innebygde lyder og rytmer. Dessuten er det vanlig med både en rekke ulike instrumenter og mikrofoninngang. På denne måten er et enkelt keyboard nesten et komplett orkester, og noen markedsføres også som en mulighet å spille sammen med et helt orkester.

Avanserte keyboard med proffe funksjoner

Selv om enkle keyboards byr på det aller meste en amatør kan ønske seg, finnes det selvfølgelig også en mengde proffe keyboards med ekstra funksjoner som er rettet mot proffes musikere og artister. Det kan for eksempel dreie seg om dobbel manual, men også om egne design og ulike direkte kontroller for både modulasjon, volum og mye mer. I tillegg er fleksible tilkoblingsmuligheter svært viktig for proffbrukere. Det gjelder for eksempel fotpedaler, egen tilkobling til spesifikke høyttalere og mye mer.

Oppsummert er det egentlig ikke så rart at keyboard fortsatt er et relevant instrument for både amatører of proffbrukere. Kombinasjonen av elektronisk musikk og analog kontakt med instrumentet skaper en spennende kombinasjon, som er relevant også i 2023. Derfor kan det være spennende å se nærmere på utvalget av keyboards, kanskje du finner et instrument som blir begynnelsen på akkurat din videre musikkreise?