Gode slipemaskiner er helt nødvendig i mange produksjonsbedrifter, som jobber med forskjellige materialer og produkter som lages for hånd. For de aller fleste private behov vil det være nok med tilbehør til en vanlig bor eller vinkelsliper, men for entusiaster vil det etter vært kunne være aktuelt å kjøpe en stasjonær slipemaskin til hobbyrommet eller verkstedet hjemme.

En benkeslipemaskin har mange fordeler, men en absolutt forutsetning er selvfølgelig at det som skal slipes faktisk kan flyttes på og brukes sammen med slipemaskinen. Hvis det er et bilchassis som skal slipes gir det lite mening å investere i en benkeslipemaskin.

For mindre materialer, som enkelt kan håndteres for hånd, vil benkeslipemaskinen være midt i blinken. Det er selvfølgelig en ekstra fordel at man har begge hendene frie, og på den måten får mye mer kontroll over hva som skjer med materialet.

Hvis man bestemmer seg for å investere i en benkeslipemaskin, er det greit å tenke på muligheter for utvidelser allerede fra begynnelsen av. Nesten alle benkeslipemaskiner har plass til to slipeskiver, men disse plassene kan også benyttes til for eksempel børster eller slipebånd. Det kan være en fordel å bruke noen ekstra kroner på å velge en maskin som kan utvides med flere funksjoner på et senere tidspunkt.

I tillegg er det viktig å huske på arbeidsmiljøet, det trenger ikke å koste mange kroner ekstra å velge en versjon med tilkobling til støvsuger. I noen situasjoner kan det være gull verdt, og gjøre arbeidet mye morsommere og mer behagelig. Samtidig bør man også vurdere sikkerhetsfunksjonene til de forskjellige maskinene man ser på. Sjekk både hvordan beskyttelsesplater er plassert, og hvordan man starter og stopper maskinen. I tillegg må man selvfølgelig lese brukerveiledningen nøye før man begynner å arbeide med benkeslipemaskinen, slik at man vet hvordan man betjener den på en trygg måte.