Nordmenn elsker å pusse opp, hvert år bruker vi store summer og mye tid på både større rehabiliteringsprosjekter og enkel fornying av overflater. Interessen for hjem og interiør henger selvfølgelig sammen med at mange nordmenn eier egen bolig, noe som gjør det ekstra interessant faktisk å investere i den. Å oppgradere gulvet i boligen kan være utfordrende, men moderne materialer har gjort prosessen enklere.

Gulvløsninger som du kan plassere direkte på eksisterende underlag

Til å begynne med er det smart å tenke igjennom hva som er mulig å få til med enkle gulvmaterialer, som plassere fritt på eksisterende underlag. Det kan for eksempel handle om ulike plater eller tepper, gummifliser gjør arbeidet enkelt hvis du vil fornye gulvet på et barne- eller lekerom. I noen tilfeller kan det også være nok med et pent teppe.

Det finnes i tillegg noen alternativer som bygger på selvklebende plater eller fliser, som da kan festes direkte til eksisterende gulv. Slike løsninger har åpenbart noen begrensninger når det gjelder for eksempel ujevnheter i eksisterende underlag, men kan likevel være en fornuftig løsning.

Enkle laminatgulv som er lett å legge

Parkettgulv med ekte tre er førstevalget til mange nordmenn, og de har blitt relativt enkle å legge. Samtidig har laminatgulvene utviklet seg til å være et svært konkurransedyktig alternativ, med en god miks av flotte mønstre og design, gunstig pris og robuste overflater. I mange tilfeller kan et nytt laminatgulv legges flytende oppå det gamle gulvet, og du kan bokstavelig talt fornye gulvet i løpet av en helg.

Det er noen som gruer seg til å ta fatt på arbeid med gulvet, da det kan fremstå som en god del vanskeligere enn å få på plass noen malingsstrøk på veggene. Med moderne gulvmaterialer er imidlertid denne terskelen mye lavere, så ta en titt rundt om i boligen allerede i dag – er noen gulv klare for utskiftning?