Å eie og vedlikeholde egen bil kan være en kostbar affære, det er derfor fristende å spare penger der det er mulig. Det gjelder særlig hvis du har en litt mer eksklusiv bil, noe som kan føre til at prisen på reservedeler og service også er tilsvarende høy. Heldigvis er det mulig å spare noen kroner på både reservedeler og service.

Vurder brukte og fornyede reservedeler

En moderne bil består av mange tusen forskjellige komponenter, og mange av de er designet for en levetid som er mye lengre enn forventet tid på veien. Det betyr også at store mengder deler fra utrangerte biler kan gjenbrukes, og det er mulig å kjøpe brukte BMW Alpina reservedeler og deler til en mengde andre bilmerker.

Det er selvfølgelig ikke spesielt praktisk å dra til «høggern» på egen hånd og prøve å finne riktige deler, men heldigvis finnes det altså nettbutikker som kan gi deg akkurat den delen du trenger.

Finne et serviceverksted som passer ditt budsjett og dine behov

Det er definitivt ikke lett å velge serviceverksted, med tanke på at det kan være vanskelig å finne transparente priser på nett. Forsøk til prissammenligninger har også avdekket store forskjeller mellom verksteder, både når det gjelder prisnivået og anbefalte arbeider.

I stort er det selvfølgelig viktig at du finner et verksted som du stoler på, det er kanskje viktigere enn at hvert enkelt oppdrag koster så lite som mulig. I den forbindelse er det også interessant å se på hvorvidt verkstedet vil benytte deler du har med selv. Merkeverksteder vil sjelden gjøre det, men frittstående servicekjeder kan ha andre policyer. Samtidig er det viktig å huske på at et verksted må drive forsvarlig, og det kan hende at timeprisen må være litt høyere hvis verkstedet ikke har inntekter fra salg av deler. Vei disse faktorene opp mot hverandre, så handler du reservedeler på en smart måte.