Uhell kan skje når du aller minst aner det, og det er faktisk i det egne hjemme som de aller fleste små ulykker og skader finner sted. Derfor er det også viktig å ha et grunnleggende sett med førstehjelpsutstyr hjemme, slik at du er greit forberedt i tilfelle du plutselig må ta deg av et sår eller noen andre små skrammer.

Plaster, teip og annet grunnleggende utstyr

Det er fort gjort å få små sår og kutt i hverdagen, det kan skyldes alt fra papirkutt til slurv med kjøkkenkniven. Da er det viktig å ha et grunnleggende utvalg plaster, sårteip og bandasjer tilgjengelig. For de aller fleste privatpersoner vil det ikke være relevant med for eksempel sutur og mer komplekse løsninger, men for helsepersonell kan det åpenbart være relevant. Såkalte strips kan være smarte når det gjelder å sikre sår som er litt større, men som fortsatt ikke trenger profesjonell hjelp fra helsevesenet.

God hygiene og desinfeksjon er avgjørende for at sår skal gro på en god måte, derfor må du også passe på å ha sårvask i førstehjelpsskrinet. Ulike bandasjer og rene servietter er også fine å ha.

Smertestillende og andre vanlige medisiner

Smertestillende som Paracet og Ibux er kraftfulle legemidler, selv om de selges uten resept i dagligvarehandelen. Det er derfor viktig å begrense inntaket, og heller gjøre noe med årsaken til at du opplever smerter og verk. I noen situasjoner er likevel slike smertestillende et godt valg, og da er det greit å ha en liten reserve i førstehjelpsskrinet.

I tillegg bør du gjøre en vurdering av hvilke andre medisiner som er viktig for deg, det kan for eksempel dreie seg om allergimedisin eller behandling mot astma eller andre vanlige sykdommer. Pass selvfølgelig ekstra godt på utløpsdatoen og holdbarheten til medisinene du har hjemme, slik at alle medisiner og utstyr du har i førstehjelpsskrinet faktisk er klare til bruk.