XL-BYGG Dale Malo, som er eid av Mestergruppen Byggevare, har fire avdelinger i Møre og Romsdal: Molde, Vestnes, Eide og Elnesvågen. Det er nå besluttet å avvikle driften ved Eide-avdelingen i Nåsvegen for å styrke den nærliggende avdelingen Elnesvågen.

XL-BYGG er en norsk byggevarekjede som tilbyr et bredt utvalg av byggevarer og tjenester til både privat- og proffmarkedet. Kjeden består av over 100 frittstående byggevarehus over hele landet, som alle er eid og drevet av lokale entreprenører og byggmestere.

XL-BYGG har som mål å være den foretrukne leverandøren av byggevarer og tjenester i Norge, og tilbyr alt fra trelast, isolasjon og maling til verktøy, kjøkken og bad. Kjeden er også kjent for å tilby god service og kompetent rådgivning, og har egne fagfolk og eksperter som kan hjelpe kundene med alt fra planlegging og prosjektering til gjennomføring og oppfølging av byggeprosjekter.

Regionsdirektør Joacim Fostervoll Kristensen forteller at sammenslåingen vil gjøre at Elnesvågen får et større marked:

– XL-BYGG Eide er et eldre og mindre byggevarehus på 900 kvadratmeter som ligger i kort avstand fra XL-BYGG Elnesvågen. I Elnesvågen har vi et toppmoderne og nytt anlegg på 5700 kvadratmeter. Markedet til Eide er lite, og fordi de to varehusene ligger så nærme hverandre er det naturlig å slå sammen de to markedene. Vi ønsker nå å styrke XL-BYGG Elnesvågen og vil avvikle driften på avdelingen i Eide i løpet av sommeren, sier regionsdirektør Joacim Fostervoll Kristensen. Så kunder får fortsatt gode steder å kjøpe stolpesko og dampsperrer.

Det er fire årsverk på avdeling Eide. Det er blitt holdt et informasjonsmøte for de ansatte.

– I forrige uke holdt vi et møte med våre medarbeidere i Eide hvor vi informerte om avgjørelsen. Nå vil vi følge opp med individuelle samtaler hvor vi forsøker å finne gode løsninger. Vi er åpne om hvorfor vi gjør dette, og vi er opptatt av å ta vare på våre ansatte, forteller Fostervoll Kristensen.