Det finnes et gigantisk utvalg av tilbehør til vin på markedet, og skap for kjøling og oppbevaring av vin er sannsynligvis et av de aller mest spennende områdene. Det finnes utrolig mye å velge mellom, og det betyr også at du kan plassere vinskapet praktisk talt hvor som helst i boligen.

Finn inspirasjon – vinskapet trenger ikke å være på kjøkkenet

Det er selvfølgelig mange som velger å plassere vinskapet på kjøkkenet, ikke minst fordi det er svært praktisk å ha vinen tilgjengelig der de aller fleste også tilbereder mat og dekker på til middag. Samtidig er det ikke noe i veien for å plassere vinskapet i et helt annet rom.

Ta gjerne en titt på bilder med inspirasjon fra en større forhandler som Wineandbarrels, se mer her og på de forskjellige kategorisidene på nettstedet. Det klassiske designet til et vinskap, med utstrakt bruk av metall, glass og tre, passer godt inn både på stua og i andre rom.

Dessuten er det selvfølgelig mulig å plassere vinskapet i et rom der det er mindre synlig, som kjeller eller bod.

Tilpass løsningen til dine behov – fra servering til langtidslagring

Et vinskap kan være et interiørelement i seg selv, men det kan også være et diskre komplement til eksisterende kjøkkenløsning. Hvis du aldri har mer enn 10 vinflasker hjemme, og ikke har noen planer om lagring av vin, da er det sannsynligvis mest praktisk med et slankt og elegant skap som integreres i kjøkkeninteriøret.

Vil du virkelig vise fram vinsamlingen din? Da kan et støysvakt større skap, gjerne med flaskene plassert med langsidene mot fronten, være et flott blikkfang på stua. Husk på å velge et skap med flere soner, hvis du ikke kompletterer med et mindre skap til temperering.

For den engasjerte vinsamleren kan det aldri bli for mye oppbevaringsplass, og da anbefales et større skap eller aggregat i egen vinkjeller.