Rammemadrass – løsningen for de fleste soverom og gjesterom
Kjennetegnet på en rammemadrass er at den er en nærmest komplett seng i seg selv. Du trenger kun en enkel overmadrass og sengen er klar til bruk. Noen foretrekker å sette bein på madrassen for å løfte den litt opp fra gulvet, men dette er ikke nødvendig så lenge rommet den står i ikke er plaget med fukt. Og hvis det er tilfellet bør du strengt tatt ikke bruke rommet som et soverom.
Noen foretrekker også å utstyre rammemadrassen med en hodegavle.
Rammemadrasser fås i flere størrelser. Enkeltseng fås i breddene 80 og 90 cm og dobbeltsengstørrelsene er 140 og 160 cm. Størrelsen 120 cm finnes også, men jeg vet ikke hvilken kategori jeg skal legge den inn under når jeg forholder meg til begrepene enkeltseng og dobbeltseng. Men den finnes, og den er populær.
En rammemadrass kan ha ulike fjærsystemer. Fjærsystemet som brukes i rammemadrasser kan deles inn i tre hovedtyper.
Bonell-fjærer er timeglassformet og laget av en tykk metalltråd. En bonell-madrass gir et fast underlag med høy stabilitet og lang levetid til en rimelig pris.
LFK-fjærer er sylindriske fjærer med tynnere metalltråder. De er mindre enn bonell-fjærer, og en madrass som har LFK-fjærer har flere støttepunktet for kroppen. Noe som gjør at de tilpasser seg godt til kroppens konturer.
Pocket-fjærer er enda mindre enn LFK-fjærer, og hver enkelt fjær er innkapslet i en spesiell stofflomme for å minimere slitasje, og forhindrer både støy og bevegelse inn i madrassen. De mange støttepunktene gjør at rammemadrasser med pocketfjærer former seg nøyaktig etter kroppen og gir en utmerket sovekomfort. Det finnes flere ulike varianter av pocketfjærer, for eksempel multi-pocket og smart-pocket.
Du kan lese mer om de ulike fjærtypene på Internett.
De fleste rammemadrasser har et komfortlag med kallskum eller polyeterskum på ett eller flere lag med fjærer. Denne kombinasjonen sikrer optimal komfort og tilpasning til kroppens konturer.
Comments are closed.