Badet er et av de aller viktigste rommene i en bolig. For deg som kanskje er på boligjakt, vil badet i mange tilfeller være det rommet som tillegges størst vekt. Å male noen vegger på et soverom, eller skifte ut parkett eller noen skapdører på et kjøkken, det er noe som de aller fleste kan ta seg av uten større problem. Hvis badet trenger å rehabiliteres, da handler det om en helt annen type prosjekt.

Velg baderomsmøbler som passer til boligen

Det er selvfølgelig ikke alle som vil ha et utpreget design baderom, med for eksempel mye betong og litt mer røffe materialer og enkle overflater. Heldigvis finnes det bad innredning som passer til alle boliger, og for litt mer inspirasjon kan man for eksempel besøke dansani.no – det er åpenbart at det finnes mye å velge mellom også hvis man foretrekker litt mer rustikk eller romantisk stil.

Uansett hvilket visuelt uttrykk man går for, er det ikke noe i veien for å velge baderomsmøbler som er smarte og virkelig gir noe ekstra. Det handler om de små detaljene, som man kanskje først i etterkant setter virkelig pris på:

  • Hva med skuffer istedenfor skap? Det er mange norske bad som bare har skap og hyller, men egentlig passer skuffer veldig godt også på badet. De kan gjøre det mye enklere å organisere alt fra sminke til medisiner.

  • Alt flere går for løsninger med to servanter. Dette forutsetter selvfølgelig at det er flere i husstanden som kan være på badet samtidig, men når man vel har tilpasset morgenrutinene til å kunne benytte to servanter samtidig – da er det ingen vei tilbake.

En annen avgjørelse som det definitivt er verdt å tenke over i sammenheng med baderomsmøbler, det er håndtering av skittentøy og klesvask. Spesielt på mindre bad kan klesvasken bli en utfordring, og hvis det er mulig å lage et eget vaskerom i forbindelse med oppgradering av badet, så er det definitivt noe man bør vurdere.