Trening og fysisk aktivitet er en investering i egen helse, og heldigvis finnes det en rekke forskjellige treningsformer på markedet. Samtidig er det mange som umiddelbart tenker treningssenter, men å trene hjemme istedenfor kan være både effektivt og økonomisk lønnsomt.

Du sparer tid og penger

Regnestykket er egentlig relativt enkelt, medlemskap på treningssenter koster penger og det er mulig å kjøpe mye godt treningsutstyr til den samme prisen som du betaler for et års trening på gym. Du får kanskje ikke tilgang til akkurat det samme utvalget av maskiner hjemme, men har du virkelig benyttet alle de tilgjengelige alternativene på treningssenteret?

Tid er en annen viktig faktor. Det tar tid å komme seg til treningssenteret, og selv om beliggenheten er best mulig så vil det forsvinne mye tid på transport i løpet av et år. Sammenlignet med dette så er trening hjemme utrolig tidseffektiv, det kan bokstavelig talt handle om at de bare tar noen sekunder å finne fram vekter eller treningsutstyr.

Hva med motivasjonen?

Det er viktig å ha motivasjon i bakhodet, og for noen er motivasjonen fra det sosiale på treningssenter så viktig at det blir avgjørende. Det er selvfølgelig greit, og trening hjemme er ikke for alle. Hvis du får fullt utbytte av øktene på treningssenteret i dag, da kan det være smart å prøve trening hjemme som et komplement. Kanskje vil denne treningsformen ikke erstatte fellestreninger for deg, men heller gi enda mer aktivitet i hverdagen.

For noen andre kan det være helt omvendt. Treningssenter kan være demotiverende hvis man ikke trives i miljøet, og da vil hjemmetrening kunne gi en økning i motivasjon. Den største hindringen er kanskje det å komme i gang med treningen, den berømte «dørstokkmila» er tilgjengelig også i hjemmet. Forhåpentligvis kan enkel tilgang til treningsutstyr hjemme gjør denne barrieren i hvert fall en liten anelse lavere.