Vinteren er en flott tid for planlegging av vårens mange store og små prosjekter i hagen. Noen aspekter har du kanskje allerede begynt med, som for eksempel å plante høstløker. Samtidig er det mye man kan drømme om samtidig som snøen fortsatt dekker det aller meste av plen, blomster og busker.

Lage et enkelt drivhus eller utebod

I mange hager kan det være flott med et enkelt drivhus eller en enkel bod til oppbevaring av hageutstyr og redskaper. Hvis du foretrekker en enkel konstruksjon, er det mulig å lage mye flott med enkle polykarbonatplater og en ramme i tre.

Det er greit å huske på hvilken belastning konstruksjonen vil bli utsatt for i løpet av vinteren, men hvorfor ikke lage en løsning som du kan flytte eller plassere innendørs om vinteren? Et alternativ er faktisk å begynne med selve konstruksjonen allerede nå, for så å flytte ut mesterverket når snøen har smeltet.

Støpe benkeplate til utekjøkken?

Mange nordmenn har fulgt med på ulike TV-programmer med fokus på å bygge eller pusse opp sin egen hytte eller eget hus. I den forbindelse er det også mange som har fått opp øynene for at det er mulig å støpe egne ting med relativt enkle midler, selv om det ofte har vært varierende grad av suksess på TV.

Hvis du har planer om å bygge et enkelt utekjøkken i løpet av våren og sommeren som kommer, kan det være morsomt å begynne med benkeplaten allerede nå? Du trenger selvfølgelig god plass hvis du skal prøve deg på å støpe en benkeplate inne, de andre i familien vil kanskje ikke sette pris på å ha en byggeplass på stua. Hvis du har et verksted eller ledig garasje, da er det bare å sette i gang.

Bruk vinter og tidlig vår til å gjøre deg klar for sesongen, så får du mest mulig ut av den flotte norske sommeren.