En fuktsperre gir mer beskyttelse enn du kanskje tror. Hvis du ikke hindrer at det bygges opp fukt i hjemmet ditt, vil det oppstå store problemer. Du ønsker å holde fuktigheten under kontroll og ute av hjemmet ditt.

Å beskytte hjemmet ditt mot vanndamp kan være forskjellen på at det varer i ti år eller hundre. Hvis du ikke vet hvordan du installerer en fuktsperre, kan det være lurt å lære. Les mer om fuktsperre til gulv her, og få all informasjon du behøver!

Hva er en fuktsperre?

En fuktsperre blokkerer fuktighet. Det er også kjent som en vannbarriere eller dampbarriere. Barrierene er imidlertid ikke de samme.

En dampsperre blokkerer vann. En vannbarriere blokkerer væske. En fuktsperre beskytter imidlertid mot fuktighet, som er en kombinasjon av vann og damp.

Dampsperre sikrer også mot gass. En fuktsperre blokkerer imidlertid alle væsker.

Hva er en luftbarriere?

En luftbarriere hindrer luft i å passere gjennom vegger, gulv og tak. Det er en type isolator for hjemmet ditt. Haken er at noen ganger kan de to funksjonene overlappe hverandre.

Luft er vanskeligere å blokkere enn fuktighet, men hybridisolatorer blokkerer både luft og fuktighet.

Hvorfor trenger jeg en fuktsperre?

Fuktighetsområder

Fuktsperre eller dampsperre anbefales i krypkjeller og kjellere. Plassene har mye naturlig fuktoppbygging. En fuktsperre er nødvendig på vegger, tak og gulv.

Betonggulv

En av grunnene til at kjellere trenger en barriere er fordi de har betonggulv. Hvis du legger gulvet over dem, er det nødvendig med en barriere mellom betonggulvet og toppetasjen for å forhindre lekkasje og oppbygging som kan skade etasjene over.

Råte og mugg

Hvis det kommer fukt inn i tre og andre materialer, kan det råtne og mugne. Mugget tre kan påvirke helsen din mens råtnende tre kan kollapse når det mister strukturell integritet.

Beskytt tre eller muggfølsomme materialer med en fuktsperre. Med bad og kjøkken bør du være opptatt av utvendig fuktighet som kommer inn ovenfra.