Å velge et nytt kjøkken er et av de mest spennende prosjektene når du skal renovere hjemmet. Det kan både være stressende, dyrt og tidkrevende. Det er mye å tenke på, alt ifra å velge design til planløsning. Men frykt ikke! Denne guiden vil ta for seg steg for steg, hva du bør tenke på når du skal planlegge et nytt kjøkken.

1. Start med å finne ut av dine behov

Først må du starte med hva du har lyst til å forandre med ditt nåværende kjøkken. Hva misliker du med ditt nåværende kjøkken og hva kunne du tenke deg å gjøre annerledes? Hva slags mat lager du? Du bør også gjøre en del målinger slik at du kan finne ut hvor mye rom du har å jobbe med. Når du har gjort dette vil det være mye enklere å finne design som passer til dine behov.

2. Tenk på ekstra kostnader

Skal du bruke de samme rørene for vasken og andre apparater eller trenger du ekstra rørleggerarbeid? Kommer du til å trenge hjelp av en elektriker? Om du har planer om å gjøre om på rommets planløsning bør du tenke på ekstra kostnader som kan dukke opp. Om du skal gjøre store endringer på rommets oppsett må du forvente at det kan dukke opp ekstra kostnader i rørleggerarbeid og elektrisk arbeid, så det kan være lurt å legge til disse kostnadene i budsjettet ditt.

3. Inspirasjon

Nå som du vet bedre hvilke behov du har, og hva du har lyst til å gjøre annerledes, er det på tide å finne inspirasjon til nytt kjøkken. Hvor skal du starte? Hvordan ser drømmekjøkkenet ut? For et bredt utvalg av kjøkkendesign kan du besøke aubo.no eller din nærmeste AUBO-forhandler. AUBO har kjøkkenkonsulenter rundt om i landet som gjør sitt ytterste for at du skal finne kjøkkenet du alltid har drømt om.