Gjør ingen feil. Robotmopper er kun en bekvemmelighetsartikkel. Som sådan er de ikke billige. En vanlig gammel mopp og bøtte er superbillig og gjør en fin jobb med rengjøring. Det som gjør enhver robotrengjøringsenhet verdt pengene, er at den sparer tid.

Tid er penger, men det er også tid du kan tilbringe med familien eller på forbedringer i hjemmet eller lage middag. Familier med to fulltidsarbeidende foreldre og barn med mange aktiviteter kan bruke all den ekstra tiden de kan få. En eller to timer i uken virker kanskje ikke som mye, men det legger opp. Det er 50-100 timer i året du kan ha for å konsentrere deg om andre ting enn mopping. Så mye tid spart er verdt det for mange huseiere som kjøper robotstøvsuger med mopp, spesielt for de med større boliger.

Fordeler med roboter

  • Planlagt rengjøring. Ikke alle enheter kan gjøre dette, men noen er enkle å programmere for å rengjøre mens du sover eller på jobb. Det er alltid hyggelig å våkne eller komme hjem til et rent gulv!
  • Tørr, fuktig eller våt mopping. Mange modeller kan klare alle tre med utskiftbare rengjøringsputer og forskjellige innstillinger. For de med gulv som er følsomme for vannansamling (for eksempel hardtre), er dette en stor fordel.
  • Renser vanskelig tilgjengelige steder. Når var siste gang du ryddet under sengen eller porselenskapet? En god lavprofil robotmopp kan komme under der mye enklere enn du kan.
  • Flekkrengjøring. Dette kommer som en funksjon på enkelte modeller. Bare rett moppen mot det søl eller klebrige sted du trenger rengjort, og det er der den fokuserer innsatsen.
  • Fungerer som en støvsuger. De fleste robotmopper på markedet er for tiden hybrid vakuum/mopper. En multitasker kan takle flere gulvtyper samtidig som du sparer tid og penger på veien.

Da blir det mange fordeler ved å eventuelt kjøpe en robotstøvsuger med mopp!