Plassen er begrenset i mange norske boliger, og det er ikke alltid like enkelt å skape et luftig og lett interiør. Det gjelder særlig boliger med mange små rom, der du praktisk talt møter en vegg uansett hvilken vei du snur deg. I slike situasjoner kan et eller flere speil være en rask og enkel løsning, de kan gjøre mye for romfølelsen.

Speil i mange forskjellige størrelser

Det er mulig å velge mellom en mengde forskjellige alternativer når du er på jakt etter speil, utvalget er selvfølgelig størst på nett. Det gjelder spesielt hvis du er på jakt etter større modeller, eller annerledes design som du ikke finner andre steder.

Det er dessuten svært praktisk å handle store og tunge møbler på nett, da slipper du å tenke på å få plass med tingene i bilen. Leverandøren Direkte Import har både gratis frakt og rask levering, en kombinasjon som er vanskelig å matche. Legg merke til at noen av speilene hos Direkte Import faktisk er så store som 220×110 cm.

Plassering på vegg, gulv eller frittstående – du bestemmer

Det finnes definitivt ingen fasitsvar når det gjelder plassering av speil. Noen steder blir det for så vidt relativt innlysende basert på bruk og funksjon, som over servanten eller direkte ved inngangsdøren. Samtidig er det lov å være svært kreativ når det gjelder plassering i for eksempel oppholdsrom eller soverom.

Hvis hensikten er å gjøre rommet større, kan det være interessant å prøve ut forskjellige plasseringer i forhold til lyskilder og vinduer. Det er viktig å ta hensyn til at speilet ikke blender fra noen vinkel, men samtidig kan det være svært effektfullt å ta med seg sollyset inn i rommet. Det samme gjelder for så vidt også for artifisielt lys – gjennom kreativ bruk av speil er det mulig å skape interessante effekter, også med lyset som kommer fra de forskjellige lampene i rommet.